Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna wegetariańska potrawka z dyni kabaczka i bakłażana

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
dynia 1 kawałek
cebula 1 szt
marchew 2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia
natka pietruszki
pieczarki 30 dag
pulpa pomidorowa 1 kartonik
cukinia 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna wegetariańska potrawka z dyni kabaczka i bakłażana

Bakłażana myjemy i kroimy w kosteczkę . Cukinie młodą myjemy osuszamy , kroimy w kosteczkę. Dynię jeden kawałek obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy na cztery. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Na dużej patelni na oleju podsmażamy cebulkę , dodajemy pokrojona marchewkę i smażymy ok 4 min. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Po kilku minutach dodajemy resztę pokrojonych warzyw. Mieszamy , doprawiamy papryką słodka , ostrą , solą morską i odrobinę curry. Podsmażone warzywa zalewamy pulpą pomidorową i dusimy na małym ogniu. Kiedy warzywa są miękkie , doprawiamy do smaku jeżeli jest taka potrzeba i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 15.10.2013 09:07
ale kolorowo
Jusiaa 15.10.2013 09:06
Same smakowitości :)
Monia 15.10.2013 08:57
Ciekawa i na pewno smaczna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak