Jesienna wegetariańska potrawka z dyni kabaczka i bakłażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • dynia

    1 kawałek
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • olej do smażenia

  • natka pietruszki

  • pieczarki

    30 dag
  • pulpa pomidorowa

    1 kartonik
  • cukinia

    1 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana myjemy i kroimy w kosteczkę . Cukinie młodą myjemy osuszamy , kroimy w kosteczkę. Dynię jeden kawałek obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy na cztery. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Na dużej patelni na oleju podsmażamy cebulkę , dodajemy pokrojona marchewkę i smażymy ok 4 min. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Po kilku minutach dodajemy resztę pokrojonych warzyw. Mieszamy , doprawiamy papryką słodka , ostrą , solą morską i odrobinę curry. Podsmażone warzywa zalewamy pulpą pomidorową i dusimy na małym ogniu. Kiedy warzywa są miękkie , doprawiamy do smaku jeżeli jest taka potrzeba i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 15.10.2013 09:07
ale kolorowo
Jusiaa 15.10.2013 09:06
Same smakowitości :)
Monia 15.10.2013 08:57
Ciekawa i na pewno smaczna propozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat