Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna surówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/3 główki
papryka czerwona 2 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
marchewka 2 szt
jabłko kwaśne 3 szt
ocet jabłkowy 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki 5 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna surówka

Kapustę umyć, obrać z wierzchnich liści i odkroić 1/3. Oskrobać marchewkę i wyciąć gniazda nasienne z papryki. Oskrobać jabłka. Kapustę i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i zostawić na godzinę, aby kapusta puściła sok. Wygnieść kapustę i odlać nadmiar soku - trochę soku jednak zostawić. Dodać starte na tarce o grubych oczkach jabłka oraz kolorowe papryki. Wymieszać sałatkę i doprawić do smaku odrobiną octu jabłkowego sola oraz cukrem. Zostawić na 20-30 minut aby smaki się połączyły. Podawać surówkę udekorowaną gałązkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.10.2014 11:14
Fajna surówka, porcja zdrowia :)
Janina 14.10.2014 21:32
Smaczna surówka;)
wioleczka83 14.10.2014 20:22
uwielbiam takie surówki
misia53 14.10.2014 19:52
prawdziwie jesienna smaczna surówka
Konczi 14.10.2014 19:47
pyszna .. uwielbiam !
Katarzyna59 14.10.2014 18:42
świetna suróweczka
aginaa 14.10.2014 17:01
lubie takie surowki
Cranberry 14.10.2014 16:51
fajna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak