Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna patelnia z pieczarkami i swojską kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1/2 szt
cukinia 1 szt
pieczarki 20 dag
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
cebula 1 szt
kiełbasa swojska 15 dag
papryka czerwona 1 szt
szczypior
natka pietruszki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna patelnia z pieczarkami i swojską kiełbasą

Bakłażana myjemy kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 20 min . Następnie myjemy osuszamy doprawiamy przyprawą do grilla. Grillujemy na patelni grillowej . Odstawiamy .Tez na patelni grillowej grillujemy pokrojoną w kawałki czerwona paprykę . Na patelni teflonowej na łyżce oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek . dodajemy pokrojoną w piórka cebule pokrojone pieczarki i cukinie . Smażymy dodajemy pokrojoną kiełbasę . Dodajemy zgrillowany bakłażan i paprykę .Mieszamy .Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Posypujemy szczypiorem i natka pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 22.10.2012 15:51
wygląda wspaniale
miroslawa 22.10.2012 12:58
super
agnieszka214 22.10.2012 11:05
apetyczny jak zwykle
gosia561 22.10.2012 10:13
smaczna i ładna
Miki 22.10.2012 09:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak