Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynówka z czerwoną fasolą i buraczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5sztuk
marchew 1-2szt
pietruszka 1 sztuka
liście selera
buraki 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
ocet 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
majeranek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
wywar z kurczaka 2-3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynówka z czerwoną fasolą i buraczkami

*do gotowego wywaru mięsnego dodać fasolę czerwoną (ja miałam wczesniej naoczoną), gotować, aż będzie na wpół miękka
*dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, marchew w plasterki, pietruszkę w kostkę, a także liście lubczyka i selera,liść laurowy i zielę ang. gotować na małym ogniu chwilę
*dodać starte buraczki, ocet, pieprz, czosnek i dalej gotować
*gdy warzywa będą miękkie doprawić kucharkiem i majerankiem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 26.04.2013 18:19
takiej jeszcze nie jadlam :)
Kate131 23.03.2013 07:56
bardzo dobra zupka
Rafał10 28.10.2012 09:05
na taką pogodę idealna :)
ziutula
ziutula 11.10.2012 00:46
dobra na chłodek za oknem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak