Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarskie chrupiące krokiety

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
cebula biała 1 szt.
jaja 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól do smaku
olej do smażenia
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
groch 25 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Jarskie chrupiące krokiety

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Groch namoczyć na noc i ugotować. Ryż również ugotować , następnie zmielić razem z cebulą.
Krok 1 - Jarskie chrupiące krokiety foto
2
Dodać jajo, pieprz, sól do smaku i bułkę tartą ( w razie potrzeby dosypać więcej aby masa była zwarta)
Krok 2 - Jarskie chrupiące krokiety foto
3
Formować krokiety, panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Jarskie chrupiące krokiety foto
4
Podawać np. z ketchupem lub z dowolnym sosem.
Krok 4 - Jarskie chrupiące krokiety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 19.02.2014 20:36
Pomysłowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak