Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarski kapuśniak z soczewicą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1/4 dużej główki młodej
marchewki 3 sztuki
seler korzeniowy 50 g
por 10 dkg
bulion warzywny 3 l
ziemniaki 30 dkg
soczewica czerwona 1 szklanka
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jarski kapuśniak z soczewicą

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka. Marchewki i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por dokładnie oczyścić, drobno pokroić.
Krok 1 - Jarski kapuśniak z soczewicą foto
2
Warzywa dodać do kapusty. Wlać bulion i zagotować. Gotować ok. 10 minut.
Krok 2 - Jarski kapuśniak z soczewicą foto
3
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3 - Jarski kapuśniak z soczewicą foto
4
Ziemniaki dodać do zupy razem z soczewicą. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 4 - Jarski kapuśniak z soczewicą foto
5
Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 5 - Jarski kapuśniak z soczewicą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 13.10.2014 12:12
Fajna zupa dla wegetarian i nie tylko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak