Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmuż z ciecierzycą na ciepło

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż 1 opakowanie
ciecierzyca 1 szklanka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmuż z ciecierzycą na ciepło

Ciecierzycę namoczyć na noc w dużej ilości wody. Następnie ugotować do miękkości (ok. 40 min.)

Jarmuż posiekać (jeśli jest w całych liściach) i dobrze wypłukać.

Na patelni na oleju kokosowym (lub oliwie z oliwek) lekko zeszklić cebulę posiekaną w grubą kostkę. Dodać jarmuż i chwilę podsmażać. Dodać kilka łyżek wody i dusić na niewielkim ogniu aż jarmuż będzie miękki.

Na koniec dodać cieciorkę. Przyprawiamy dość intensywnie solą, pieprzem, papryką słodką i papryką wędzoną.

Można jeść jako osobne danie lub jako dodatek do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.01.2017 15:23
fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak