Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko na bekonie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1
wędzony boczek 5 plasterkow
rukola 1 garsc
olej 2 lyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko na bekonie

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy plasterki węszonego boczku. Następnie dodajemy rukolę i mieszamy. Przyprawiamy odrobioną soli i pieprzu. Na bekon wbijamy jajko i podsmażamy, aż do ścięcia białka. Jajko przyprawiamy. Od spodu przekładamy za pomocą łopatki nasze jajko na bekonie na talerzyk. Dekorujemy świeżą rukolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.11.2013 10:36
wygląda kusząco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak