Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane w pieczarkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki - kapelusze
jajko
sól
pieprz
rukola

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane w pieczarkach

Do przygotowania tej przekąski potrzebujemy tyle jajek, ile zamierzamy zrobić zapiekanych pieczarek. Pieczarki obieramy ze skórki i odrywamy ogonki (ogonki możemy wykorzystać do innego dania, gdyż tutaj nie są nam potrzebne). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim pieczarki, posypujemy je solą. Do każdej pieczarki ostrożnie wbijamy po jednym jajku. Jajko przyprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowane pieczarki z jajkiem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na około 10-15 minut (aż białko całkowicie się zetnie, a żółtko będzie półpłynne). Liście rukoli płuczemy i układamy na talerzach, na nie wykładamy gorące jajka zapiekane w pieczarkach. Podajemy np. z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 28.01.2015 15:00
dość pomysłowe
Pani Domu 01.12.2014 18:49
ładnie się prezentują
Wiesława1 01.12.2014 17:10
świetny pomysł
mirosława4 01.12.2014 16:09
super pomysł
halina17 01.12.2014 15:27
smaczne :)
Stenka 01.12.2014 14:34
ciekawy przepis
gosia56 01.12.2014 13:00
super pomysł;)
Joannasz3190 01.12.2014 12:19
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak