Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w szynkowych kołnierzach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
szynka 3 duże plastry
ogórek zielony 1/2 sztuki
pomidor 1/4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w szynkowych kołnierzach

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić w poprzek na połowy. Oprószyć solą i pieprzem.
Plastry szynki, przekroić wzdłuż.
Plastrami szynki owinąć każdą polówkę jajka.
Ogórka umyć, pokroić w małą kostkę.
Na każdym jajku położyć kleks majonezu, obsypać ogórkiem i dodać kawałek pomidora.
Jajka ułożyć na półmisku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

-Natka- 05.11.2012 13:56
bardzo fajny pomysł jak zaserwować jajka na przyjęciu rodzinnym :)
EWI 05.11.2012 13:11
super
artur7 05.11.2012 13:02
ładne
misia53 05.11.2012 12:53
ślicznie podana przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak