Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie szpinakowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
szpinak świeży 1/2 opakowania
masło 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek 3 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie szpinakowym

Szpinak myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i obieramy , przecinamy na pół. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy wyciśnięty czosnek , dodajemy szpinak i smażymy. Dolewamy odrobinę bulionu lub wody . dusimy jeszcze chwilę. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Miksujemy szpinak na gładki sos. Polewamy połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 17.02.2013 13:51
cudne
Babciagramolka 17.02.2013 11:54
Wyglądaja cudnie . A ze i jaka i szpinak lubie to przepis dla mnie.
iwa643 17.02.2013 09:08
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak