Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie serowo - koperkowym II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
woda 2 szklanki
kostka rosołowa 1
mleko 1/2 szklanki
ser żółty 4 plastry
koperek pęczek
mąka 1 łyżka
liście sałaty do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie serowo - koperkowym II

Jajka gotujemy na twardo i studzimy.
Wodę wlewamy do garnuszka, dodajemy kostkę rosołową i zagotowujemy. Następnie wlewamy mleko.
Następnie dodajemy plastry żółtego sera. Gotujemy mieszając przez chwilę, po czym wsypujemy drobno posiekany koperek. Mieszamy. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną w małej ilości wody.
Jajka obieramy i każde kroimy na 4 części. Jajka układamy na talerzu wyłożonym sałatą, polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 20.06.2016 21:23
super smaki!
w mojej kuchni 19.06.2016 16:01
bardzo lubię taki sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak