Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie serowo - koperkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
koperek 1 pęczek
woda 1 szklanka
kostka rosołowa 1/2
serek topiony 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie serowo - koperkowym

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, po czym jajka przekrawamy na połówki i układamy na talerzu.
Krok 1 - Jajka w sosie serowo - koperkowym  foto
2
Sos: Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Następnie dodajemy serek topiony i mieszając gotujemy na wolnym ogniu, aż serek się rozpuści.
Krok 2 - Jajka w sosie serowo - koperkowym  foto
3
Koperek płuczemy, drobno siekamy (kilka gałązek odkładamy) i dodajemy do sosu. (w razie potrzeby można zagęścić trochę mąką) Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Krok 3 - Jajka w sosie serowo - koperkowym  foto
4
Sos wylewamy wokół jajek na talerzu. Dekorujemy gałązkami koperku.
Krok 4 - Jajka w sosie serowo - koperkowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.11.2014 00:06
Prosto i smacznie.
Jadwiga/Jaga85 17.11.2014 22:44
Pięknie podane!
Marta Ryżek-Kalkowska 17.11.2014 22:14
Pysznie tutaj :)
Renataj 17.11.2014 21:56
Bardzo apetyczny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak