Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie koperkowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
bulion 2 szklanki
sól do smaku
koperek
jajko 5 szt
śmietana 30% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie koperkowym

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu obieramy i kroimy na połówki. Koperek myjemy osuszamy i siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło dajemy mąkę i mieszamy . Następnie zalewamy bulionem i dokładnie mieszamy aż powstanie jednolity krem. Doprawiamy solą do smaku. Wlewamy śmietanę . Dodajemy pokrojony koperek i zagotowujemy. Sosem polewamy jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 02.06.2014 08:15
lubię w takiej postaci
Aleksandra/Olcia 01.06.2014 18:55
jak obiad z przedszkola;) były jeszcze jajka w sosie musztardowym ;) pycha
pestka 01.06.2014 12:27
bardzo smaczne, lubię takie
Kasia35 01.06.2014 11:46
pyszne smaki
janeczkas
janeczkas 01.06.2014 08:51
na pewno dobre :)
Patriszja
Patriszja 01.06.2014 08:41
przypomina mi moje dzieciństwo :)
halinah 01.06.2014 08:38
Sos wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak