Jajka nadziewane szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    10
  • szynka

    5-6 plastrów
  • majonez

  • sól, pieprz

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Kroimy jajka na pół i wyciągamy zółtko. Do żółtka dodajemy drobno pokrojoną w kostkę szynkę, przyprawy oraz majonez. Wszystko razem mieszamy i nadziewamy farszem jajka. Posypujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 16.03.2011 22:15
smaczne
rybka 11.11.2010 19:24
proste i szybkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat