Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka marmurki.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 4 - 5 szt,
woda zimna 500 ml,
ocet 10 % 25 ml
barwnik spożywczy do ciast różne kolory

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka marmurki.

Jajka włóż do garnka i zalej dużą ilością wody zimnej. Doprowadź do wrzenia i gotuj na dużym ogniu 7 -8 minut od chwili zagotowania.
Po ugotowaniu zanurz jajka w zimnej wodzie aby zakończyć proces gotowania. Osusz i potłucz ale nie ściągaj skorupki , przygotuj roztwór do barwienia jajek.
Zagotuj ocet, wodę i barwnik spożywczy włóż jajka i podgrzewaj jeszcze około 3 minut.odstaw do wystudzenia i schłodzenia .
Wyjmij obierz i udekoruj według siebie podaj na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 08.03.2017 10:41
Świątecznie się zrobiło:) Fajne.
Bożena Matuszczyk 07.03.2017 21:52
Dziękuję dziewczęta;) Aleksandra możesz użyć naturalnych ja jeszcze nie robiłam z naturalnymi warto wypróbować;).
KORAL 07.03.2017 21:35
Chciałoby się powiedzieć .. ale jaja :) Fajne
gusia1000 07.03.2017 18:59
Ładne na Wielkanoc.
Aleksandra/Olcia 07.03.2017 17:03
idealne na świąteczny stół,ale użyłam bym naturalnych barwników jak burak,kurkuma czy szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak