Jajka faszerowane szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuki
  • szynka

    4 plastry
  • żółty ser

    2 plastry
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • majonez

    1-2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połowy. Wyjąć żółtka. Szynkę i ser pokroić w paski a później w małą kosteczkę. Szczypiorek opłukać, drobno posiekać.
Żółtka rozkruszyć widelcem albo też pokroić w kostkę, szynkę, ser, szczypiorek i żółtka wymieszać połączyć majonezem, doprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 19.02.2013 16:04
lubię nadziewane jajka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat