Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

5.0
(35)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Jajka to nieodzowny element Wielkanocy. Robimy z nich nie tylko pisanki, ale też faszerujemy różnymi nadzieniami. Poznajcie przepis na pyszne jajka z farszem pieczarkowym.

Składniki:

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 8 sztuk
majonez 4 łyżki
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
masło klarowane 1 łyżka
pieczarki 1/2 kilograma
natka pietruszki 1 pęczek
kapary całe Smak 1 łyżka
Kucharek Smak Natury do smaku
rzeżucha 100 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami to smaczne i proste danie, które może być idealnym uzupełnieniem menu na Wielkanoc. Oczywiście nie tylko pieczarki nadają się jako nadzienie. Do przygotowania jajek faszerowanych na Wielkanoc można użyć awokado, łososia, zielonej cebulki, a nawet ulubionej szynki.

1. Ugotowane jajka kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miski.

2. Na patelni na maśle smażymy obrane i pokrojone w małą kostkę pieczarki z pokrojoną cebulą i czosnkiem, doprawiając całość przyprawą Kucharek Smak Natury.

3. Tak przygotowane ostudzone pieczarki dodajemy do żółtek. Do miski dodajemy też posiekaną natkę pietruszki, posiekane kapary i majonez.

4. Całość dokładnie mieszamy i ponownie doprawiamy przyprawą Kucharek Smak Natury.

5. Tak przygotowanym farszem napełniamy białka i układamy na półmisku z rzeżuchą.  

A może szukasz inny przepisów na Wielkanoc? 
Przepis na zupę chrzanową znajdziesz TUTAJ. 

Jeśli natomiast interesują Was wielkanocne ciasta, to klikajcie w LINK.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak