Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Jajka to nieodzowny element Wielkanocy. Robimy z nich nie tylko pisanki, ale też faszerujemy różnymi nadzieniami. Poznajcie przepis na pyszne jajka z farszem pieczarkowym.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    8 sztuk
  • majonez

    4 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • pieczarki

    1/2 kilograma
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • Kucharek Smak Natury

    do smaku
  • rzeżucha

    100 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miski. Na patelni na maśle smażymy obrane i pokrojone w małą kostkę pieczarki z pokrojoną cebulą i czosnkiem, doprawiając całość przyprawą Kucharek Smak Natury. Tak przygotowane ostudzone pieczarki dodajemy do żółtek. Do miski dodajemy też posiekaną natkę pietruszki i posiekane kapary, majonez. Całość dokładnie mieszamy i ponownie doprawiamy przyprawą Kucharek Smak Natury. Tak przygotowanym farszem napełniamy białka i układamy na półmisku z rzeżuchą.  

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat