Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanowa zupa krem na Wielkanoc
Zupa chrzanowa na Wielkanoc to jedno z tych dań, które wzbogacą świąteczny stół i dostarczą wyjątkowych doznań smakowych. Jest to potrawa o charakterystycznym smaku, która jest bardzo związana z polską tradycją kulinarną. Warto wypróbować ten szybki i łatwy w przygotowaniu przepis na Wielkanoc.
W garnku na maśle klarowanym smażymy pokrojone: cebulę, czosnek i pora, dodajemy pokrojone w kostkę: ziemniaki, pietruszkę, zalewamy rosołem warzywnym i gotujemy do miękkości warzyw.
Następnie wszystko dokładnie miksujemy, dodając serek, chrzan, śmietanę i doprawiamy do smaku.
W misce łączymy posiekane: jajka, natkę pietruszki, kapary - doprawiamy do smaku i mieszamy.
Aromatyczna zupę krem chrzanowy podajemy z sałatką i przygotowanymi w piekarniku chipsami z boczku.