Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
por (biała część)
2 sztuki -
słodka cebula
2 sztuki -
korzeń pietruszki
1 sztuka -
czosnek ząbki
2 sztuki -
ziemniaki
2 sztuki -
bulion warzywny Kucharek
1 litr -
śmietanka 30%
200 mililitrów -
serek kremowy
1 opakowanie -
chrzan tarty Smak
1 słoik -
boczek surowy
100 gramów -
natka pietruszki
1 pęczek -
masło klarowane
2 łyżki -
jajka ugotowane na twardo
4 sztuki -
kapary całe Smak
1 łyżka
Do smaku
-
majeranek suszony
-
pieprz biały mielony
-
sól morska
Sposób przygotowania
W garnku na maśle klarowanym smażymy pokrojone: cebulę, czosnek i pora, dodajemy pokrojone w kostkę: ziemniaki, pietruszkę, zalewamy rosołem warzywnym i gotujemy do miękkości warzyw.
Następnie wszystko dokładnie miksujemy, dodając serek, śmietanę i doprawiamy do smaku.
W misce łączymy posiekane: jajka, natkę pietruszki, kapary - doprawiamy do smaku i mieszamy.
Aromatyczna zupę krem chrzanowy podajemy z sałatką i przygotowanymi w piekarniku chipsami z boczku.
Do przygotowania dania warto wykorzystać serek kremowy o smaku pieczarkowym.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się