Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Zapraszam Was na wspaniałe jajka faszerowane w wersji fit! Z lekkim, kremowym farszem z dodatkiem delikatnego łososia i świeżych, pachnących ziół. Prosta kompozycja smaków, która z pewnością urozmaici każde Wielkanocne śniadanie!
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Jajka

  • jajka

    6 szt.
  • łosoś wędzony

    130 gramów
  • serek kremowy

    150 gramów
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • koperek świeży

    1 łyżka
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • Pieprz biały mielony Prymat

    5 szczypt
  • sól

    5 szczypt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy jajka się zagotują, zdejmujemy z palnika i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie jajka odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Ten sposób gotowania jajek zapewni nam idealnie ugotowane jajka na twardo bez szarej otoczki wokół żółtka. Po całkowitym wystudzeniu jajka obieramy. Ostrym nożem kroimy każde jajko na pół i wyjmujemy żółtka.
Łososia kroimy w drobną kostkę, możemy również go posiekać. Dodajemy serek kremowy, jogurt naturalny, koperek, szczypiorek oraz pokruszone żółtka. Jedno żółtko zostawiamy do dekoracji. Wszystko razem dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Tak przygotowaną pastą nadziewamy jajka i układamy na talerzu. Dekorujemy pokruszonym żółtkiem.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat