Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane cebulką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
majonez 2 łyżeczki
pieprz świeżo zmielony
sól
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane cebulką

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki, a następnie przeciąć na pół i powyjmować żółtka. Cebulkę obrać, bardzo drobno posiekać, posypać solą i pozostawić na 15 min aby zmiękła i puściła sok, a następnie odcisnąć sok. Żółtka utrzeć z majonezem oraz chrzanem, a następnie dodać cebulkę, doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowany farsz nakładać do połówek białek i udekorować dowolną zieleniną. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.05.2014 18:13
Prosto i smacznie.
Malgorzata549 27.08.2013 15:00
prosta do zrobienia i zapewne opyszna przystawka
ppaulina 18.08.2013 19:01
pycha jajeczka
patryska76 18.08.2013 10:44
Pięknie podane :-)
Katarina 18.08.2013 10:09
Fajne na imprezę jako przystawka
Magula 18.08.2013 09:54
pyszne na kolacje
Janina 18.08.2013 09:53
Bardzo lubie jajka faszerowane;)
JOANNA16 18.08.2013 08:06
pyszne jajeczka
Mniam 18.08.2013 00:14
Bardzo smaczne.
Zdzisław 17.08.2013 23:24
też takie lubię
Róża1 17.08.2013 22:57
takie bardzo lubię:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak