Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 8 sztuk
tuńczyk kawałki w oleju 1 sztuka
ser biały 20 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
dekoracja

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem

Jajka gotujemy, studzimy i obieramy. Kroimy wzdłuż na połówki i wyjmujemy żółtka.

Biały ser miksujemy w blenderze, dodajemy do niego tuńczyka z puszki, żółtka i doprawiamy pieprzem i solą. W razie potrzeby można dodać majonez albo śmietanę (ja nie dodawałam). Gotowy farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nim połówki białek. Jajka układamy na listkach sałaty i dekorujemy dowolnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 03.04.2016 00:10
Same pyszności :)
Barbara13 02.04.2016 20:37
fajne jaja
halina17 02.04.2016 19:46
Lubię faszerowane jajka.
patryska76 02.04.2016 18:05
pięknie się prezentują!
Beatris 02.04.2016 17:52
Pyszne jajeczka, ładnie podane:)
KORAL 02.04.2016 17:45
Super jajeczka , u mnie też dzisiaj tuńczyk :) Pozdrawiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak