Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
ogórek gruntowy 1 szt
szynka gotowana 3 plastry
majonez 2 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
rukola 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka gotujemy, obieramy, kroimy na pół, żółtko wrzucamy do miseczki a białka wykładamy na talerzu z rukolą.
Szynkę kroimy w kostkę, ogórek myjemy, nie obieramy i również kroimy.

Dodajemy do szynki i ogórka pokrojone żółtko.
Solimy i pieprzymy, dodajemy majonez, mieszamy.
Łyżkę farszu przekładamy na talerz na górę do białek.
Posypujemy papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak