Grill: Sandwich z pastą z tuńczyka i grillowanym kurczakiem

Grill: Sandwich z pastą z tuńczyka i grillowanym kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka

    2 szt
  • ogóreczki z czosnkiem Smak

    100 g
  • rukola

    1 pęczek
  • pasta

  • majonez

    3 łyżki
  • do smaku

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

  • sok z cytryny

  • chleb tostowy

    8 ciemny
  • tuńczyk kawałki w oleju

    150 g
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grill: Sandwich z pastą z tuńczyka i grillowanym kurczakiem

Pierś z kurczaka zamarynowaną w Przyprawie do kurczaka pikantnej Prymat upiec na grillu i wystudzić. Wszystkie składniki pasty z tuńczyka dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Pieczywo opiec w tosterze. Kromkę chleba posmarować pastą, na niej ułożyć ogóreczki, rukolę i cienko pokrojonego kurczaka. Przykryć drugą kromką pieczywa i serwować z frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat