Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szczypiorkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
masło 1 łyżka
szczypiorek 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Jaja powinno się wbijać bezpośrednio na patelnię, natomiast solenie powinno odbywać się po usmażeniu jajek. Wykonanie obu czynności inaczej będzie skutkować uzyskaniem wodnistej konsystencji dania.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szczypiorkiem

Masło rozpuścić na patelni. Wbić jaja na rozgrzane masło. Cały czas mieszając na przemian podgrzewać jajecznicę i zdejmować ją z ognia. Pozwoli to na uzyskanie idealnej konsystencji dania - jajka powinny być ścięte, lecz całość nie może wyglądać jak "wióry". Jajecznica musi być rzadka.
Po wyłożeniu na talerz danie należy doprawić solą i grubo zmielonym pieprzem, a także posiekanym drobno szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.04.2015 10:41
pyszna,wiosenna jajecznica
VioletoweKucharzenie 10.04.2015 10:02
smaczne śniadanko:-)
w mojej kuchni 10.04.2015 04:22
dobra jajecznica i syta
KuchenneFantazje 09.04.2015 23:48
Właśnie na dzisiejsze śniadanie przygotowałem ją dla siebie i syna :).
marcia7 09.04.2015 21:54
super śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak