Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z serem feta

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka duże 10 szt.
ser feta twardy 150g
oliwa do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z serem feta

Do miski wybić jajka i doprawić je do smaku pieprzem i dolać nieco mleka - wymieszać. Jajek nie trzeba solić, bo ser feta zazwyczaj jest wystarczająco słony.

Na patelni rogrzać 2-3 łyżki oliwy, wlać masę jajeczną i usmażyć, stale mieszając.
Zaraz po usmażeniu jajecznicy szybko rozgnieść widelcem ser feta, po czym wymieszać z jajecznicą.

Podawać z ulubionym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 22.08.2017 20:38
musi być smaczna, czas taką zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak