Jajecznica z rydzami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • rydze

    5 sztuk
  • sól

    do samku
  • pieprz

    do smaku
  • masło klarowane

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy , kroimy w drobna kostkę. Podsmażamy ba roztopionym maśle. Grzyby myjemy kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli < dusimy chwilę . Jajka mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka wlewamy do cebuli . Mieszamy, chwilę podsmażamy. Podajemy na gorąco

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 01.04.2013 11:26
ale rarytas - chętnie bym zjadła o tej porze takie śniadanie
Krystyna32 31.03.2013 20:12
lubię jajecznicę
Katarzyna/kate1980 23.03.2013 21:03
bardzo fajny przepis
pacpaw 13.03.2013 19:35
rydze o tej porze to prawdziwy skarb
SmacznaPyza 10.03.2013 10:36
na zdjęciu drobne kawałki grzybów wyglądają bardziej jak kurki :) uwielbiam jajecznicę z rydzami
as28 10.03.2013 08:52
lubie jajecznice na grzybkach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat