Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z rydzami

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cebula 1 sztuka
rydze 5 sztuk
sól do samku
pieprz do smaku
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z rydzami

Cebulę obieramy , kroimy w drobna kostkę. Podsmażamy ba roztopionym maśle. Grzyby myjemy kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli < dusimy chwilę . Jajka mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka wlewamy do cebuli . Mieszamy, chwilę podsmażamy. Podajemy na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.04.2013 11:26
ale rarytas - chętnie bym zjadła o tej porze takie śniadanie
Krystyna32 31.03.2013 20:12
lubię jajecznicę
Katarzyna/kate1980 23.03.2013 21:03
bardzo fajny przepis
pacpaw 13.03.2013 19:35
rydze o tej porze to prawdziwy skarb
SmacznaPyza 10.03.2013 10:36
na zdjęciu drobne kawałki grzybów wyglądają bardziej jak kurki :) uwielbiam jajecznicę z rydzami
as28 10.03.2013 08:52
lubie jajecznice na grzybkach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak