Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z mozzarellą i suszonymi pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt
mozzarella w kulce 1 szt
suszone pomidory 5 szt
oliwa do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy z oliwek. Suszone pomidory drobno kroimy i chwilę podsmażamy. Jajka roztrzepujemy w misce i przelewamy na gorącą patelnię. Szybko, by jajka się nie ścięły, dodajemy pokrojoną w niezbyt duże kawałki kulkę mozzarelli. Kilka listków świeżej bazylii myjemy i drobno siekamy. Posypujemy nią masę jajeczną na chwilę przed końcem smażenia. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej smakuje podana prosto z gorącej patelni, gdy jajka są jeszcze w stanie półpłynnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 14.01.2014 22:16
Ciekawa propozycja. Warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak