Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanoc: Sałatka z jajkiem, śledziami i świeżym koprem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt.
filety śledziowe 300 g
ogórek 1 długi
jabłko kwaśne 1 szt.
ziemniak 1 szt.
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 1/2 cytryny
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Musztarda sarepska Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanoc: Sałatka z jajkiem, śledziami i świeżym koprem

Ziemniaka i jaja ugotować na twardo. Jabłko i ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę wraz z ugotowanym ziemniakiem. Jajka pokroić w plastry, a śledzia na cienkie paseczki. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki i delikatnie połączyć. Wierzch polać sosem – wymieszać oliwę z sokiem i winem, dodać 4 łyżki musztardy i doprawiać do smaku przyprawami. Ponownie delikatnie wymieszać i obficie posypać świeżo posiekanym koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 17.03.2018 16:22
Oryginalne połączenie!
Noruas 23.03.2015 12:36
świetna sałatka i jaka piękna!
aginaa 23.03.2015 12:32
fajna salatka
gosia561 23.03.2015 12:04
fajne takie mini porcje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak