Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z maślakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maślaki 4
jajko 6
cebula 1
masło 2 lyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z maślakami

Kroki postępowania

1
Maślaki dokładnie obieramy, odcinamy nóżki, a z kapeluszy zdejmujemy skórki. Kroimy je w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masła, dodajemy pokrojoną cebulkę w kosteczkę, gdy nam się przyrumieni dodajemy pokrojone i podsmażone wcześniej grzyby. Dusimy razem ok. 2 minut.
Krok 1 - Jajecznica z maślakami foto
2
Dodajemy jajka, przyprawiamy pieprzem i solą.
Krok 2 - Jajecznica z maślakami foto
3
Mieszamy. Podajemy lekko ścięte.
Krok 3 - Jajecznica z maślakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 06.02.2013 18:05
smaczna jest taka jajecznica chociaż nie wygląda dobrze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak