Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z lebiodą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

lebiodka 1 garść
jajko 3-4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
masło do smażenia

Porada

Listki lebiody można zastąpić szpinakiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z lebiodą

Listki lebiody opłukać i osuszyć. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem,doprawić do smaku solą z pieprzem. Rozgrzać patelnię z odrobiną masła i wrzucić listki lebiody,chwilkę przesmażyć. Następnie wlać jajka. Smażyć wedle uznania w zależności jak ściętą jajeczniczkę lubimy. Jajeczniczkę podałam z rzodkiewką i pomidorkami a do tego białe pieczywo. To było pyszne i pożywne śniadanko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 21.07.2014 20:17
U mnie tyle lebiody - jutro wypróbuję.
caralajna 20.07.2014 13:59
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak