Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z grzybkami leśnymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 250 gram
jajko 5 sztuk
sól
pieprz
cebula 1/2
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z grzybkami leśnymi

Grzyby oczyszczamy i dokładnie kilka razy płuczemy. Wrzucamy do wody, dodajemy połówkę cebuli i gotujemy do miękkości. Do gotujących się grzybów wsypujemy 1 łyżeczkę soli. Gdy grzyby są miękkie odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą. Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy grzyby i chwilę smażymy. Następnie wbijamy jajka, przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i smażymy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 15.09.2014 23:47
Jest przepyszna , nie ma lepszej jajczenicy niz ta na swiezo z grzybami.
Kejti 04.09.2014 21:28
Lubię taką :-)
Futka 04.09.2014 13:31
Przepyszna i aromatyczna leśna jajecznica ;)
EmciaPichci 04.09.2014 08:30
musiała być pyszna :)
sylwia_sl 31.08.2014 21:44
czas na grzybobranie :) mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak