Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z fasolką szparagową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 250 gram
jajko 6 sztuk
masło lub margaryna 40 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Grill przyprawa klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z fasolką szparagową

Fasolkę szparagową obieramy - odcinamy końcówki, płuczemy, kroimy na kawałki o długości ok. 2 cm i przekładamy do garnka. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, odcedzamy. Odcedzoną fasolkę przekładamy na patelnię (na dno wkładamy masło lub margarynę), po czym wbijamy jajka i dodajemy przyprawy: sól, pieprz oraz przyprawę do grilla. Wszystko razem mieszając podsmażamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Porcję wykładamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 05.08.2014 07:25
o proszę! fajny pomysł na jajecznicę!
fotoviderek 02.08.2014 12:01
Fajny pomysł :)
Ali 01.08.2014 22:01
Jajecznicy z fasolką nigdy nie jadłem, muszę sprawdzić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak