Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na prawdziwkach.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
prawdziwki 2 sztuki
cebula 1 mała sztuka
sól i pieprz do smaku
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na prawdziwkach.

1. Grzybki obieramy, dokładnie oczyszczamy i płuczemy, następnie osuszamy i kroimy na małe kawałki.
2. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczką.
3. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy grzyby i cebulę, następnie dusimy do miękkości i odparowania całego płynu z grzybów.
4. Na koniec wbijamy jajka i smażymy aż się zetną, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 08.05.2017 19:33
Dokładnie tak.
gusia1000 20.10.2015 23:39
Zawsze dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak