Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na pomidorach wersja z cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukinie małe 1/4 szt
cebula 1 szt
seler naciowy 1 gałązka
masło 25 g
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na pomidorach wersja z cukinią

Masło umieścić na patelni. Dodać pokrojone drobno: cukinię, cebulkę i selera. Podsmażyć przez kilka minut. Wymieszać przecier z 3 łyżkami wody i dołożyć do warzyw. Smażyć razem aż do odparowania wody a następnie wbić jajka. Zamieszać. Doprawić do smaku i smażyc do uzyskania ulubionej konsystencji. Podawać udekorowane listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.07.2016 18:56
Smaczne śniadanie
Bernadeta1 03.04.2016 16:38
lubię takie śniadanie
Kluska_87 03.04.2016 15:55
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak