Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne kotleciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt.
kajzerka 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-4 łyżki
olej
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne kotleciki

Kroki postępowania

1
Bułkę kajzerkę zamaczamy w wodzie na około 10 min. Gotujemy 7 jajek na twardo,
Krok 1 - Jajeczne kotleciki foto
2
obieramy i trzemy na grubym oczku. Dodajemy jedno surowe jajko, 1/2 łyżeczki kucharka i odciśniętą kajzerkę. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Jajeczne kotleciki foto
3
Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 3 - Jajeczne kotleciki foto
4
Smażymy na oleju z o u stron aż bułka się zarumieni.
Krok 4 - Jajeczne kotleciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 14.08.2013 00:13
pyszne kotlety
mela25 02.08.2013 12:57
ciekawy przepis
marianp20 29.07.2013 08:23
bardzo mi smakowały
Pomocnik 27.07.2013 14:52
ciekawy pomysł
Gracer 27.07.2013 13:00
często jadamy takie, fajne są
Janina 27.07.2013 12:49
Lubię takie z sosem pieczarkowym;)
Stenka 27.07.2013 12:39
warto czasami takie zrobić
Paolcia 27.07.2013 12:21
muszę spróbować :)
halina17 27.07.2013 11:03
Lubię takie kotleciki.
Bernadeta1 27.07.2013 10:10
często robię, bardzo smaczne
Konczi 27.07.2013 10:08
lubię takie, dodaję dużo zieleniny typu natka, koperek czy też szczypiorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak