Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja jak marmur

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 szt
cebula łupiny tylko z 1kg
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja jak marmur

Z cebuli zdejmujemy wierzchnie warstwy - tylko te suche, kolorowe i wrzucamy do garnka. Potrzebujemy tych łupin naprawdę sporo, tak był nieduży garnek był nimi napełniony.
Do cebul wkładamy jajka, zalewamy wodą, gotujemy 10 min, wyłączamy grzanie.
jajka wyjmujemy a wywar studzimy. Jajkom tłuczemy skorupki i wkładamy w takim stanie do wywaru na 15-20 min. Po tym czasie powinny zafarbować. Wyjmujemy i obieramy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 19.05.2016 12:39
dziękuję :)
krokus 18.05.2016 21:57
fajne jajka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak