Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
masło 3 łyżki
starty chrzan 2 łyżki
sól
pieprz
surowe żółtko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej 1 łyżka
grzyby suszone 3 dag
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane po polsku

Czas przygotowania: 40 minut
Przygotowanie: Łatwe

Grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody, zostawić na noc, następnie ugotować. Jaja w skorupkach delikatnie przeciąż wzdłuż na pół, tak by nie uszkodzić skorupek, wyjąć białka i żółtka. Jaja i osączone grzyby zmielić lub bardzo drobno posiekać, utrzeć z masłem, chrzanem, natką pietruszki, solą, pieprzem i żółtkiem. Nadziać farszem skorupki, posypać bułką tartą. Smażyć z farszem do dołu na mocno rozgrzanej patelni.

Doskonałe także na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 09.01.2013 08:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak