Jagły na dzień dobry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1/2 szkl
  • rabarbar

    1 łodyga
  • bakalie

    1 garsc
  • miód

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem, gotujemy minutę, odcedzamy, płuczemy na sicie pod bieżącą wodą i wrzucamy do garnka.

Zalewamy szklanką wody, dodajemy rabarbar pokrojony w drobną kosteczkę (bez obierania skórki).

Gotujemy 10 min na małym ogniu a następnie zostawiamy pod przykrywką na kolejne 10 min by kasza spęczniała i doszła.

Ugotowaną kaszę mieszamy z posiekanymi suszonymi owocami i doprawiamy do smaku miodem.
dorota20w
Bardzo zdrowa i pożywna kasza jaglana, ugotowana z dodatkiem rabarbaru a podana z suszonymi owocami i miodem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 24.05.2016 22:19
smaczna i zdrowa
2milutka 24.05.2016 13:25
Z pewnością jest bardzo smaczne
Madzai 24.05.2016 11:48
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat