Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagły na dzień dobry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/2 szkl
rabarbar 1 łodyga
bakalie 1 garsc
miód

Porada

Bardzo zdrowa i pożywna kasza jaglana, ugotowana z dodatkiem rabarbaru a podana z suszonymi owocami i miodem.

Przepis i sposób przygotowania na: Jagły na dzień dobry

Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem, gotujemy minutę, odcedzamy, płuczemy na sicie pod bieżącą wodą i wrzucamy do garnka.

Zalewamy szklanką wody, dodajemy rabarbar pokrojony w drobną kosteczkę (bez obierania skórki).

Gotujemy 10 min na małym ogniu a następnie zostawiamy pod przykrywką na kolejne 10 min by kasza spęczniała i doszła.

Ugotowaną kaszę mieszamy z posiekanymi suszonymi owocami i doprawiamy do smaku miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 24.05.2016 22:19
smaczna i zdrowa
2milutka 24.05.2016 13:25
Z pewnością jest bardzo smaczne
Madzai 24.05.2016 11:48
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak