Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jadalne kryształy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka niebieska 1 sztuka
galaretka 1 sztuka
woda gorąca 0,75 litra

Przepis i sposób przygotowania na: jadalne kryształy

Galaretkę niebieską rozpuszczamy z 1 szklance wody, studzimy i wylewamy na głęboki talerz. Odstawiamy do stężenia. Niebieską galaretkę kroimy w niewielka kostkę.
Galaretkę przezroczystą rozrabiamy w pozostałej wodzie i studzimy.
Formę do muffinów wykładamy woreczkami spożywczymi (najlepiej użyć takich do pieczenia ponieważ są sztywniejsze i mają opaski zaciskowe) Do woreczków nakładamy po kilka kostek galaretki niebieskiej i zalewamy ją tężejącą galaretkę przezroczystą. Woreczek zaciskamy i zawijamy nitką lub opaską zaciskową. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Przed podaniem galaretki wyjmujemy z woreczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 13.09.2017 21:52
REWELACYJNIE TO WYGLĄDA!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak