Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście naleśnikowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

mleko 0,5 litra
jaja 3 szt
olej do smażenia
mąka pszenna 1,5 szklanki

Nadzienie

jabłka 4 - 5 szt

Porada

Placuszki najlepiej smakują posypane cukrem.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście naleśnikowym

Do misy miksera lub innego naczynia wlej mleko i wsyp cukier.
Jaja wyparz i wybij do misy z mlekiem. Dokładnie miksuj.
Następnie wsypuj mąkę i cały czas miksuj.
Jabłka umyj, obierz i pozbaw gniazd nasiennych. Owoce pokrój na małe kawałki lub średniej grubości plasterki.
Przygotowane owoce dodaj do misy z ciastem naleśnikowym.
Na patelni rozgrzej olej i na gorący tłuszcz układaj małe placuszki z ciasta naleśnikowego z dodatkiem jabłek.
Naleśniczki smaż na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 02.06.2014 09:27
apetyczne placuszki
krystyna330 01.04.2014 10:31
ciekawa prpozycja
Joannasz3190 01.04.2014 10:30
Aż z chęcią by się zjadło :)
Mniam 01.04.2014 09:51
Smażyłam kiedyś takie jabłuszka i bardzo mi smakowały.
Paolcia 01.04.2014 09:48
ładnie wygląda :) musi być naprawde smaczne :)
Milka100 01.04.2014 09:39
smaczne placki
Edith85 01.04.2014 09:19
lubię to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak