Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    400 g
  • cukier drobny

    1/2 szkl
  • margaryna

    200 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • żółtko jajek

    4 szt
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • cukier kryształ

    3 łyżki
  • mleko 2%

    3 szkl
  • jabłka

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jabłecznik z budyniem

Mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, margaryną i żółtkami posiekać na stolnicy, a następnie zagnieść ciasto( gdyby sie nie chciało zarobić dodać śmietanę). Gotowe włożyć do lodówki na pół godziny. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Budynie ugotować w mleku wraz z cukrem. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować i wyłożyć spód blaszki.Na ciasto kładziemy plasterki jabłek a następnie wylać ciepły budyń i przykryć pozostałam ciastem. Piekarnik nagrzać do 180C i piec ok. 40 min. Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Jagódka77 29.04.2014 06:42
pyszne ciasto, wygląda zachęcajaco
treonina 30.01.2014 23:51
świetne ciasto!
romanrafal
romanrafal 24.11.2013 09:45
świetne ciasto,palce lizać
agnieszka214 10.10.2013 09:35
smaczny deseer
Megg 04.10.2013 18:33
super smaczne ciacho
ppaulina 04.10.2013 16:39
pycha :)))
everay 04.10.2013 12:05
lubimy takie:)
Habibi 04.10.2013 08:28
Znam je pod nazwą "uśmiech teściowej", ale jabłuszka są tam układane w cząstkach :) uwielbiam to ciacho :)
monisia1977 04.10.2013 06:53
pyszne ciasto
Małgorzata9 03.10.2013 21:17
smakowity deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat