Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Jabłecznik z budyniem

5.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
400 g
cukier drobny
1/2 szkl
margaryna
200 g
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
żółtko jajek
4 szt
śmietana
2-3 łyżki
budyń śmietankowy
2 szt
cukier kryształ
3 łyżki
mleko 2%
3 szkl
jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z budyniem

Mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, margaryną i żółtkami posiekać na stolnicy, a następnie zagnieść ciasto( gdyby sie nie chciało zarobić dodać śmietanę). Gotowe włożyć do lodówki na pół godziny. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. Budynie ugotować w mleku wraz z cukrem. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować i wyłożyć spód blaszki.Na ciasto kładziemy plasterki jabłek a następnie wylać ciepły budyń i przykryć pozostałam ciastem. Piekarnik nagrzać do 180C i piec ok. 40 min. Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 29.04.2014 06:42
pyszne ciasto, wygląda zachęcajaco
treonina 30.01.2014 23:51
świetne ciasto!
romanrafal
romanrafal 24.11.2013 09:45
świetne ciasto,palce lizać
agnieszka214 10.10.2013 09:35
smaczny deseer
Megg 04.10.2013 18:33
super smaczne ciacho
ppaulina 04.10.2013 16:39
pycha :)))
everay 04.10.2013 12:05
lubimy takie:)
Habibi 04.10.2013 08:28
Znam je pod nazwą "uśmiech teściowej", ale jabłuszka są tam układane w cząstkach :) uwielbiam to ciacho :)
monisia1977 04.10.2013 06:53
pyszne ciasto
Małgorzata9 03.10.2013 21:17
smakowity deserek
Wiesława1 03.10.2013 20:28
pyszny deserek
nutellla 03.10.2013 19:11
dawno nie jadłam :)
Czarnula87 03.10.2013 18:23
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak