Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk na warzywach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg
marchewka 2 sztuki
seler 1 sztuka
cukinie małe 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 1 zabek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
bulion 0,5 szklanki
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk na warzywach

Wykonanie:
Medaliony posypać przyprawą do indyka, skropić olejem, wymieszać i odstawić do lodówki na 0,5 godziny. Mięso podsmażyć na patelni z obu stron.
Czosnek i cebulę pokroić w drobna kostkę. Marchewki, cukinię i seler pokroić w słupki. Koncentrat wymieszać z bulionem. Na patelni podsmażyć cebulę i czosnek. Gdy się cebula zrumieni, dodać pozostałe warzywa. Składniki podsmażyć, wlać bulion z koncentratem. Doprawić do smaku, solą pieprzem i papryką. Mięso ułożyć na warzywach i dusić pod przykryciem 15 minut. Na talerze wyłożyć warstwę warzyw, na której ułożyć mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.11.2014 11:49
przepyszny jak widać
Wafelek2601 11.11.2014 08:12
bardzo dobry
Janina 22.09.2014 23:33
Super mięsko;)
berys18 22.09.2014 11:59
apetyczny obiad
Ali 22.09.2014 09:38
Skusiłbym się na takiego indyka :)
Ewelina1991 22.09.2014 08:44
pyszne danie
Iwusia 21.09.2014 23:50
bardzo smaczny obiad
ice cubes 21.09.2014 22:43
dobre smaki :)
RenataZ-et 21.09.2014 22:10
super obiad
misia53 21.09.2014 21:56
Bardzo efektowne ,smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak