Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchew
1 sztuka -
imbir starty
1 łyżeczka -
mandarynka
1 sztuka -
olej roślinny
4 łyżki -
sól do smaku
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
jabłko kwaśne
1 kilka szt.
Sposób przygotowania
Obrać , opłukać i utrzeć na tarce jarzynowej ( duże oczka) jabłko. Obrać kawałek imbiru i utrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej. Wycisnąć sok z mandarynki. Wymieszać . Dolać sok z mandarynki, olej. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Marchewka ma to do siebie , że fantastycznie komponuje się z różnymi smakami. Łączy się w surówkach z jabłkami, gruszkami, rzodkwią. W jarzynce z groszkiem. Można ją doprawiać dresingami o różnych smakach.
W tej surówce dodałam do marchewki jabłko i świeży imbir , a nadałam orzeźwiającego smaku dresingiem na bazie oleju i soku z mandarynki.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się