Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Humus z czerwonej fasoli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sezam 2 łyżki
przyprawa w płynie
olej sezamowy
czosnek 2 ząbki
fasola 25 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Humus z czerwonej fasoli

Fasole moczymy najlepiej całą noc. Wymieniamy wodę i gotujemy fasolę do miękkości. Po ugotowaniu miksujemy ją na pastę. Dodajemy wyciśnięty czosnek , olej sezamowy , sól morską ,przyprawę w płynie i papryki do smaku. Jeszcze raz miksujemy. Jeżeli jest bardzo gęsta dodajemy odrobinę wody i miksujemy. Sezam prażymy na suchej patelni. Pastę wykończamy sezamem , którego rozprowadzamy łyżką - nie miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 17.05.2013 10:37
ciekawe smaki wakacji
Paolcia 17.05.2013 09:10
mniaaaammmm :)
Konczi 17.05.2013 07:22
robię podobny ale bez sezamu, również polecam - smaczne :)
iwa643 17.05.2013 06:37
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak