Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Humus Ewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
czosnek 3 ząbki
ocet balsamiczny 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżeczka
olej z pestek winogron 25 ml
sezam 4 łyżki
chilli
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Humus Ewy

Soczewicę ja użyłam czerwonej połówki gotujemy ją do miękkości. Gotujemy w małej ilości wody i mieszamy co chwilę ,żeby się nie przypaliła. Ugotowaną soczewicę studzimy. Dodajemy do niej wyciśnięty czosnek. Sos sojowy , ocet balsamiczny -miksujemy wszytko z olejem.Kosztujemy i doprawiamy chilli i solą morską. Sezam prażymy na suchej patelni. Następnie połowę dodajemy do pasty i mieszamy. Drugą połowa posypujemy pastę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 24.06.2016 07:32
smakowity humus
kokoszka
kokoszka 26.04.2013 18:32
ciekawe, spróbuję zrobic
iwa643 26.04.2013 17:22
Zdrowe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak