Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hummus

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 3/4 szklanki
tahini pasta sezamowa 2 łyżki
sok z cytryny 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól 1 łyżeczki
kumin 1/2 łyżeczki
woda zimna 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Hummus

Ciecierzycę zalewamy wodą i odstawiamy do namoczenia na 24 godziny.
Po tym czasie gotujemy ją do miękkości (ok 1-1,5 godziny).
Odsączamy, przelewamy zimną wodą.
Wrzucamy do miski, dorzucamy wszystkie składniki oprócz zimnej wody. Wodę dolewamy w miarę potrzeby, gdy pasta będzie za gęsta.
Doprawiamy do smaku.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 10.03.2016 11:28
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak