Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpacio z marynowanej polędwicy wołowej z karczochami i świeżo tartym parmezanem.**.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 400 g
oliwa 4 łyżki
estragon
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 4 łyżki
kapary całe Smak 4 łyżki
parmezan starty 4 łyżki
kapary 4
rukola 1 pęczek
cytryna 4 cząstki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
karczochy 4 konserwowe

Przepis i sposób przygotowania na: Carpacio z marynowanej polędwicy wołowej z karczochami i świeżo tartym parmezanem.**.

Wszystkie składniki marynaty połączyć, zalać nią oczyszczoną polędwicę wołową ze środkowej części i odstawić do lodówki na 2-4 godziny. Tak przygotowane mięso wyjąć z marynaty, obtoczyć w grubo mielonym czarnym pieprzu, owinąć dokładnie folią spożywczą i wstawić na noc do zamrażarki.
Zamrożoną polędwicę pokroić na bardzo cienkie plastry i od razu układać je na talerzach. Rukolę połączyć z karczochami i ułożyć na środku talerzy z carpaccio. Danie udekorować małymi i dużymi kaparami przekrojonymi na pół, skropić oliwą z oliwek, posypać czarnym pieprzem i świeżo tartym parmezanem. Podawać z grzankami z pieczywa ciabatta i cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 23.01.2015 13:57
dość wykwintnie
kaja1991 23.01.2015 13:55
mozna poprosic na sprobowanie?
marenka 14.01.2015 11:06
Chętnie spróbowałabym
Franciszek 10.01.2015 17:10
Super przepis
bartekk 29.12.2014 21:29
smaczne musi byc
oilliwka 22.02.2013 21:30
dzieło sztuki
bietka 14.01.2013 15:45
brzmi bardzo ciekawie :)
Joanna108
Joanna108 04.01.2013 19:03
Brzmi ciekawie :)
wiertlo102
wiertlo102 29.02.2012 11:45
muszę to spróbować
kuba10019961 29.12.2011 19:33
uwielbiam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak