Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

HISZPAŃSKA POTRAWA „PUCHERO”

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dag
cebula 1 szt.
mięso gulaszowe 25 dag
marchew 2 szt
ryż 1/2 szklanki
ziemniak 5 szt.
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek
fasola 1 puszka
kapusta włoska 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: HISZPAŃSKA POTRAWA „PUCHERO”

Wykonanie:
Boczek pokroić w paski, podsmażyć z cebulą i mięsem. Dodać 3 szklanki gorącej wody i gotować ½ godziny. Następnie dodać pokrojoną marchew, ziemniaki ,kapustę wsypać ryż i zmiażdżony czosnek. Wlać wino i dusić jeszcze ½ godziny. Na końcu dodać fasolę z puszki i ewentualnie doprawić po swojemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 13.04.2013 22:52
dla mnie pychota
Janina 13.04.2013 19:47
Bardzo smaczne
Gracer 13.04.2013 19:17
super potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak