Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska pierś z nachos

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cebula 1/2 szt
sól, pieprz do smaku
majeranek 1/2 łyżeczki
chili do smaku
nachos 7-8 szt
pomidory z puszki całe 150 g
parmezan starty 50 g
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 1 łyżka
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska pierś z nachos

Kurczaka paprykę oraz cebulę kroimy w cienkie paski. Mięso wrzucamy na suchą, mocno rozgrzaną patelnię. Kiedy pierś zmieni już kolor na biały dokładamy warzywa. Doprawiamy solą, pieprzem , majerankiem oraz mała porcją chilli. Podsmażamy jeszcze chwilkę tak aby papryka i cebula nie zmiękły. Pomidory odsączamy z zalewy. Przekładamy do blendera , dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek , odrobinę soli , pieprzy oraz przecier pomidorowy. Dokładnie blendujemy i podgrzewamy w mikrofalówce lub w rondelku. Mięso przekładamy na talerz, ozdabiamy pomidorem i nachos z sosem, brzegi talerza posypujemy majerankiem:) Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 04.07.2013 13:06
Świetne danie :) Pysznie :)
joanna30 04.07.2013 08:45
Bardzo apetyczne danie:)
2milutka 04.07.2013 08:18
ciekawy przepis:)
Agnieszka-87-25 04.07.2013 07:49
ale smakowicie wygląda :)
aisoglam 03.07.2013 23:31
Bardzo apetyczny przepis :)
Pomocnik 03.07.2013 23:07
super przepis
kokoszka
kokoszka 03.07.2013 22:21
pycha miesko
Cranberry 03.07.2013 22:15
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak